Veelgebruikte termen

Bij Grolleman Transport B.V. gebruiken we vele verschillende termen. Wil je weten wat deze termen betekenen? Bekijk het hier!

1PL (First Party Logistics)

De logistieke afhandeling wordt gedaan door het bedrijf dat ook zelf de goederen produceert.

LTL (Less than Truck Load)

Wanneer één zending of één vracht niet voldoende is om een vrachtwagen volledig of bijna volledig mee te vullen, heet dit “Less than Truck Load”.

Losplaats

De plaats waar de goederen van een vrachtwagen zijn uitgeladen of gelost.

Loods

Synoniem voor magazijn of warehouse dat dient als opslagplaats.

Dieplader

Een bepaald type oplegger die gebruikt wordt voor het transport van hoge (ondeelbare) voorwerpen. De laadruimte is extra laag bij de grond, zodat een hogere lading meegenomen kan worden. Er wordt meestal voor een dieplader gekozen wanneer het transport met een gewone oplegger hoger zal zijn dan toegelaten door het verkeersreglement of wanneer er problemen kunnen optreden bij het onderdoorrijden van bruggen.

Container

Een speciale bak voor het vervoeren van vracht. De bak is stevig en stapelbaar. Een bekend voorbeeld van een container is een zeecontainer. De meeste containers zijn 20 voet of 40 voet lang bij 8 voet hoog, maar ook andere hoogtes worden steeds gebruikelijker zoals 45, 48 en 53 voet lang. De maximale hoogte is 9,5 voet. Het vervoeren van containers over de weg, wordt container trucking genoemd. Lees meer over container trucking.